Faber verwijst in dat verband naar landen als Singapore, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Finland die het op hun eentje heel goed doen. Deze landen zouden het economisch veel minder goed hebben als ze in een groter geheel als de eurozone moesten opgenomen zijn. Maar wat geldt voor deze landen, geldt ook voor Griekenland & Co.

Kleine landen met een kleine democratie functioneren het best in een eerder kleine dan in een grote gemeenschap. Het zal duidelijk zijn dat het advies van Faber met een grote korrel zou moet genomen worden, want in de praktijk is het bijzonder moeilijk om iets als de eurozone te verlaten.

Faber verwijst in dat verband naar landen als Singapore, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Finland die het op hun eentje heel goed doen. Deze landen zouden het economisch veel minder goed hebben als ze in een groter geheel als de eurozone moesten opgenomen zijn. Maar wat geldt voor deze landen, geldt ook voor Griekenland & Co. Kleine landen met een kleine democratie functioneren het best in een eerder kleine dan in een grote gemeenschap. Het zal duidelijk zijn dat het advies van Faber met een grote korrel zou moet genomen worden, want in de praktijk is het bijzonder moeilijk om iets als de eurozone te verlaten.