De belangrijke niet-systeembanken vormen een probleem voor Europa. Daarom zouden zelfs de kleinere banken in de eurozone onder supervisie van de Europese Centrale Bank moeten komen te staan. Dat verklaarde vanmorgen Europees Commissaris Michel Barnier.

Daarmee gaat Barnier rechtstreeks in tegen de visie van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble, die van mening is dat alleen de grootbanken door de ECB in de gaten moeten worden gehouden. Onder Dexia is een niet-systeem bank die zoals Bankia en Northern Rock voor problemen blijft zorgen.

Philips: wint belangrijke belastingzaak bij EU Hof in Luxemburg

Philips werd door het Hof van Justitie van de Europese Unie in

Luxemburg in gelijk gesteld bij een zaak over belastingaftrek in het Verenigd Koninkrijk.

Philips Electronics UK wilde de verliezen over de periode 2001 - 2004 fiscaal compenseren, maar dat werd door de Britse fiscus geweigerd.

Het gaat om een bedrag van GBP 64 mln (Eur 81 mln). Dat is een aanzienlijk bedrag voor Philips: ongeveer de helft van de nettowinst die het concern in het tweede kwartaal boekte (Eur 167 mln).

De zaak is nu nog niet officieel afgerond omdat de Britse belastingautoriteiten de zaak nu moeten herzien en de beslissing van het hof als een guidance beoordelen.

Theodoor Gilissen Bankiers acht de kans echter groot dat de Britse fiscus alsnog om gaat. De analisten van de bank herhalen hun koopadvies op Philips. Het koersdoel is Eur 23.

De belangrijke niet-systeembanken vormen een probleem voor Europa. Daarom zouden zelfs de kleinere banken in de eurozone onder supervisie van de Europese Centrale Bank moeten komen te staan. Dat verklaarde vanmorgen Europees Commissaris Michel Barnier. Daarmee gaat Barnier rechtstreeks in tegen de visie van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble, die van mening is dat alleen de grootbanken door de ECB in de gaten moeten worden gehouden. Onder Dexia is een niet-systeem bank die zoals Bankia en Northern Rock voor problemen blijft zorgen. Philips: wint belangrijke belastingzaak bij EU Hof in Luxemburg Philips werd door het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg in gelijk gesteld bij een zaak over belastingaftrek in het Verenigd Koninkrijk. Philips Electronics UK wilde de verliezen over de periode 2001 - 2004 fiscaal compenseren, maar dat werd door de Britse fiscus geweigerd. Het gaat om een bedrag van GBP 64 mln (Eur 81 mln). Dat is een aanzienlijk bedrag voor Philips: ongeveer de helft van de nettowinst die het concern in het tweede kwartaal boekte (Eur 167 mln). De zaak is nu nog niet officieel afgerond omdat de Britse belastingautoriteiten de zaak nu moeten herzien en de beslissing van het hof als een guidance beoordelen. Theodoor Gilissen Bankiers acht de kans echter groot dat de Britse fiscus alsnog om gaat. De analisten van de bank herhalen hun koopadvies op Philips. Het koersdoel is Eur 23.