Kleinere banken kunnen het financieel systeem integendeel helpen stabiliseren, aldus nog Thomas Hoenig. Met zo'n banken is het uitbouwen van een stabiel en leefbaar economisch systeem mogelijk.

Hij is van mening dat de meeste Amerikanen dezelfde mening zijn toegedaan, nu ze hebben ingezien wat de banken hebben aangericht bij het veroorzaken van de grote financiële crisis.

Door een systeem van kleinere banken op te bouwen, zou de financiële kracht minder geconcentreerd worden, waardoor de risico's ook minder geconcentreerd zouden zitten.

Kleinere banken kunnen het financieel systeem integendeel helpen stabiliseren, aldus nog Thomas Hoenig. Met zo'n banken is het uitbouwen van een stabiel en leefbaar economisch systeem mogelijk. Hij is van mening dat de meeste Amerikanen dezelfde mening zijn toegedaan, nu ze hebben ingezien wat de banken hebben aangericht bij het veroorzaken van de grote financiële crisis. Door een systeem van kleinere banken op te bouwen, zou de financiële kracht minder geconcentreerd worden, waardoor de risico's ook minder geconcentreerd zouden zitten.