Bovendien werd de politieke wil voor het project van de euro herbevestigd. Een aantal landen boekt ook vooruitgang en ziet het einde van de tunnel, zoals Ierland. Zijn alle risico's dan van de baan? Neen. De risico's die verdwenen zijn, zijn de zogenaamde "tail risks", m.a.w. de extreme risico's.

Daarnaast blijven een aantal risico's voor de eurozone reëel, ook al zullen deze de integriteit wellicht niet in het gevaar brengen: Griekenland moet nog bijkomende inspanningen doen, Portugal moet nog een evenwicht vinden tussen zijn te strenge besparingsbeleid en het verlaten van de recessie, Spanje moet nog meer inspanningen leveren om zijn openbare banken te herstructureren en Italië en Frankrijk moeten maatregelen treffen om hun concurrentievermogen te herstellen om zo uit de recessie te geraken.

Tekenen genoeg om de belegger eraan te herinneren dat de crisis die ons al zes jaar zorgen baart, verre van voorbij is.

Bovendien werd de politieke wil voor het project van de euro herbevestigd. Een aantal landen boekt ook vooruitgang en ziet het einde van de tunnel, zoals Ierland. Zijn alle risico's dan van de baan? Neen. De risico's die verdwenen zijn, zijn de zogenaamde "tail risks", m.a.w. de extreme risico's. Daarnaast blijven een aantal risico's voor de eurozone reëel, ook al zullen deze de integriteit wellicht niet in het gevaar brengen: Griekenland moet nog bijkomende inspanningen doen, Portugal moet nog een evenwicht vinden tussen zijn te strenge besparingsbeleid en het verlaten van de recessie, Spanje moet nog meer inspanningen leveren om zijn openbare banken te herstructureren en Italië en Frankrijk moeten maatregelen treffen om hun concurrentievermogen te herstellen om zo uit de recessie te geraken. Tekenen genoeg om de belegger eraan te herinneren dat de crisis die ons al zes jaar zorgen baart, verre van voorbij is.