Het Energy Department maakte gisteren bekend dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week met 1,26 miljoen vaten zijn gedaald, terwijl er was gerekend op een daling met 2,85 miljoen vaten.

De voorraden aan stookolie, diesel en andere olieproducten stegen zelfs onverwacht. Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie 89,48 dollar betaald in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange.

Tim Evans, energieanalist bij Citi Futures Perspective, is van mening dat de stijging van de olieprijs overdreven was en dat we een verdere correctie kunnen krijgen. De evolutie van de olievoorraden spreekt in dat verband volgens Evans boekdelen.

Het Energy Department maakte gisteren bekend dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week met 1,26 miljoen vaten zijn gedaald, terwijl er was gerekend op een daling met 2,85 miljoen vaten. De voorraden aan stookolie, diesel en andere olieproducten stegen zelfs onverwacht. Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie 89,48 dollar betaald in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange. Tim Evans, energieanalist bij Citi Futures Perspective, is van mening dat de stijging van de olieprijs overdreven was en dat we een verdere correctie kunnen krijgen. De evolutie van de olievoorraden spreekt in dat verband volgens Evans boekdelen.