Op korte termijn moeten de Verenigde Staten de deleverage van hun financieel systeem prioritair stellen. Bovendien moeten de markten zich meer gedisciplineerd gaan gedragen.

Belangrijker is echter nog om de evolutie van de rente in de gaten te houden. De lage rente heeft geleid tot de vorming van een zeepbel op de obligatiemarkt. Die zeepbel kan zich verder ontwikkelen en vervolgens ontploffen.

Vroeg of laat gaat volgens Bair de rente weer aantrekken en dat kan tot het ontploffen van de zeepbel leiden. Gevolg zal een forse druk op de obligatiekoersen zijn.

Op korte termijn moeten de Verenigde Staten de deleverage van hun financieel systeem prioritair stellen. Bovendien moeten de markten zich meer gedisciplineerd gaan gedragen. Belangrijker is echter nog om de evolutie van de rente in de gaten te houden. De lage rente heeft geleid tot de vorming van een zeepbel op de obligatiemarkt. Die zeepbel kan zich verder ontwikkelen en vervolgens ontploffen. Vroeg of laat gaat volgens Bair de rente weer aantrekken en dat kan tot het ontploffen van de zeepbel leiden. Gevolg zal een forse druk op de obligatiekoersen zijn.