De overheidsgaven zijn onder controle, ze daalden tijdens het eerste kwartaal. Anderzijds gaven de inkomsten een herstel te zien. Portugal slaagde er gisteren overigens in om 500 miljoen euro aan obligaties geplaatst te krijgen.

Moody's Investor Services waarschuwde niettemin dat Portugal's Aa2 debt rating in de komende drie maanden kan worden verlaagd. Een week geleden verlaagde Standard & Poor's al de rating van Portugal.

Moody's verwijst meer bepaald naar de verzwakte overheidsfinanciën van Portugal, terwijl de economische vooruitzichten voor het land op lange termijn er niet zo goed uitzien.

Anthony Thomas, senior analist bij Moody's, is van mening dat de economische fundamentals de Aa2 rating van het land niet langer meer rechtvaardigen.

De overheidsgaven zijn onder controle, ze daalden tijdens het eerste kwartaal. Anderzijds gaven de inkomsten een herstel te zien. Portugal slaagde er gisteren overigens in om 500 miljoen euro aan obligaties geplaatst te krijgen. Moody's Investor Services waarschuwde niettemin dat Portugal's Aa2 debt rating in de komende drie maanden kan worden verlaagd. Een week geleden verlaagde Standard & Poor's al de rating van Portugal. Moody's verwijst meer bepaald naar de verzwakte overheidsfinanciën van Portugal, terwijl de economische vooruitzichten voor het land op lange termijn er niet zo goed uitzien. Anthony Thomas, senior analist bij Moody's, is van mening dat de economische fundamentals de Aa2 rating van het land niet langer meer rechtvaardigen.