De olieprijs (Brent) noteerde begin vorige week nog iets boven de $125 per vat, maar daalde vrijdag tot $ 108, een daling van 14% in vier dagen!

In de VS worden al wekenlang tegenvallend hoge olievoorraden bekendgemaakt. Maar de angst sloeg vooral toe toen de dollar flink herstelde ten opzichte van de euro na de uitspraak van Trichet afgelopen donderdag, waaruit werd opgemaakt dat de rente in Europa in juni waarschijnlijk niet wordt verhoogd.

De dollar steeg in een dag van $1,49 voor een euro naar $1,45. Theodoor Gilissen Bankiers vindt de olieprijs al geruime tijd overgewaardeerd en gaan nog altijd uit van een gemiddelde olieprijs van circa $100 voor dit jaar.

De olieprijs (Brent) noteerde begin vorige week nog iets boven de $125 per vat, maar daalde vrijdag tot $ 108, een daling van 14% in vier dagen! In de VS worden al wekenlang tegenvallend hoge olievoorraden bekendgemaakt. Maar de angst sloeg vooral toe toen de dollar flink herstelde ten opzichte van de euro na de uitspraak van Trichet afgelopen donderdag, waaruit werd opgemaakt dat de rente in Europa in juni waarschijnlijk niet wordt verhoogd. De dollar steeg in een dag van $1,49 voor een euro naar $1,45. Theodoor Gilissen Bankiers vindt de olieprijs al geruime tijd overgewaardeerd en gaan nog altijd uit van een gemiddelde olieprijs van circa $100 voor dit jaar.