Die grote afhankelijkheid van de noodkredieten van de centrale bank is vanzelfsprekend geen goede zaak, zeker niet nu de begrotingscrisis de financiële stabiliteit in de euroregio ondermijnt.

Het is precies dit kleine aantal banken dat verantwoordelijk is voor het grootste deel van de liquiditeiten die de ECB in het financieel systeem moet pompen. De namen van de banken in kwestie werden niet bekendgemaakt.

Volgens de centrale bank hebben de overheden al maatregelen getroffen om de risico's verbonden aan de afhankelijkheid van de betrokken banken van de ECB te neutraliseren.

Die grote afhankelijkheid van de noodkredieten van de centrale bank is vanzelfsprekend geen goede zaak, zeker niet nu de begrotingscrisis de financiële stabiliteit in de euroregio ondermijnt. Het is precies dit kleine aantal banken dat verantwoordelijk is voor het grootste deel van de liquiditeiten die de ECB in het financieel systeem moet pompen. De namen van de banken in kwestie werden niet bekendgemaakt. Volgens de centrale bank hebben de overheden al maatregelen getroffen om de risico's verbonden aan de afhankelijkheid van de betrokken banken van de ECB te neutraliseren.