In juni kregen we al een precedent van wat nu het New Normal in de wereld van sparen wordt genoemd. De Deense centrale bank was de eerste in de wereld die ons deed kennismaken met het begrip NIRP. NIRP komt kort en goed neer op een negatieve rente op spaartegoeden.

De Deense centrale bank reageerde daarmee op het feit dat de rente op depositorentes voor iedereen werd verlaagd tot 0,20%. Maar de Denen hebben blijkbaar ook anderen op ideeën gebracht. De klanten van Credit Suisse moeten nu ook bijbetalen als ze franken op een spaarrekening zetten.

Credit Suisse zorgt in die zin voor een primeur dat het de eerste keer is dat een gewone commerciële bank een vergoeding vraagt voor het mogen parkeren van geld. Of met andere woorden: spaarrekeningen in CHF zijn niet langer welkom bij Credit Suisse.

In juni kregen we al een precedent van wat nu het New Normal in de wereld van sparen wordt genoemd. De Deense centrale bank was de eerste in de wereld die ons deed kennismaken met het begrip NIRP. NIRP komt kort en goed neer op een negatieve rente op spaartegoeden. De Deense centrale bank reageerde daarmee op het feit dat de rente op depositorentes voor iedereen werd verlaagd tot 0,20%. Maar de Denen hebben blijkbaar ook anderen op ideeën gebracht. De klanten van Credit Suisse moeten nu ook bijbetalen als ze franken op een spaarrekening zetten. Credit Suisse zorgt in die zin voor een primeur dat het de eerste keer is dat een gewone commerciële bank een vergoeding vraagt voor het mogen parkeren van geld. Of met andere woorden: spaarrekeningen in CHF zijn niet langer welkom bij Credit Suisse.