Volgens een bankier is het een onmiskenbaar feit dat de Grieken zich in toenemende mate zorgen maken over de uitslag van de verkiezingen. Sinds de start van de Griekse schuldencrisis, hebben de Griekse banken al ongeveer een derde van hun deposito's verloren.

Kapitaalbuffers voorlopig voldoende

De kapitaalbuffers bij de Griekse banken volstaan momenteel. De vrees neemt echter toe dat de kapitaalvlucht vanaf volgende maandag echt verontrustende vormen gaat aannemen wanneer de extreem-linkse SYRIZA-partij de verkiezingen zou winnen. In dat geval kan er een echte bank run ontstaan.

Er kunnen problemen opduiken vanaf het moment dat de Grieken 4 tot 5 miljard euro per dag van de banken zouden afhalen. De regering zal dan gedwongen worden om beperkende maatregelen in te voernen, zoniet zou de Griekse bankensector kunnen instorten.

Volgens een bankier is het een onmiskenbaar feit dat de Grieken zich in toenemende mate zorgen maken over de uitslag van de verkiezingen. Sinds de start van de Griekse schuldencrisis, hebben de Griekse banken al ongeveer een derde van hun deposito's verloren.Kapitaalbuffers voorlopig voldoende De kapitaalbuffers bij de Griekse banken volstaan momenteel. De vrees neemt echter toe dat de kapitaalvlucht vanaf volgende maandag echt verontrustende vormen gaat aannemen wanneer de extreem-linkse SYRIZA-partij de verkiezingen zou winnen. In dat geval kan er een echte bank run ontstaan. Er kunnen problemen opduiken vanaf het moment dat de Grieken 4 tot 5 miljard euro per dag van de banken zouden afhalen. De regering zal dan gedwongen worden om beperkende maatregelen in te voernen, zoniet zou de Griekse bankensector kunnen instorten.