Daarmee bedoelde hij volgens Belfius Bank dat de economische situatie in de eurozone stilletjesaan verbetert.

Volgens de Wereldbank zal de eurozone na een terugval met 0,4 % in 2012 als enige economische grootmacht in 2013 nog een lichte krimp van zijn economie laten optekenen (-0,1 %), met een negatieve evolutie de eerste maanden van het jaar en een beginnend herstel tijdens de tweede jaarhelft.

De Verenigde Staten zullen waarschijnlijk volgens Belfius Bank voortgaan op hun elan (1,9 %).

Het leeuwendeel van de internationale groei zal bovendien komen van de groeilanden in het algemeen, en van de regio Asia-Pacific in het bijzonder (met een verwachte groei van + 7,9 % in 2013).

Belfius vestigt ook de aandacht op de groeiprognose voor China van 8,4 %! De hemel lijkt op te klaren maar er blijven nog twijfels.

Zo durven veel beleggers er nog niet voor gaan, wat o.a. blijkt uit de recordbedragen op de spaarrekeningen. Volgens de Nationale Bank van België stond er eind 2012 ongeveer 230 miljard euro op de spaarrekeningen!

Daarmee bedoelde hij volgens Belfius Bank dat de economische situatie in de eurozone stilletjesaan verbetert. Volgens de Wereldbank zal de eurozone na een terugval met 0,4 % in 2012 als enige economische grootmacht in 2013 nog een lichte krimp van zijn economie laten optekenen (-0,1 %), met een negatieve evolutie de eerste maanden van het jaar en een beginnend herstel tijdens de tweede jaarhelft. De Verenigde Staten zullen waarschijnlijk volgens Belfius Bank voortgaan op hun elan (1,9 %). Het leeuwendeel van de internationale groei zal bovendien komen van de groeilanden in het algemeen, en van de regio Asia-Pacific in het bijzonder (met een verwachte groei van + 7,9 % in 2013). Belfius vestigt ook de aandacht op de groeiprognose voor China van 8,4 %! De hemel lijkt op te klaren maar er blijven nog twijfels. Zo durven veel beleggers er nog niet voor gaan, wat o.a. blijkt uit de recordbedragen op de spaarrekeningen. Volgens de Nationale Bank van België stond er eind 2012 ongeveer 230 miljard euro op de spaarrekeningen!