Dit eiste vooral zijn tol in België en Frankrijk, die de cumulatieve aangroei van hun bezoekcijfer per halfjaareinde moesten inruilen voor een afkalving ten opzichte van 2011. Pas vanaf september flakkerde het bioscoopbezoek terug op in die landen.

Voetballand en EK-winnaar Spanje deed het in augustus beter dan de overige landen dankzij het uitstel van de release van 'Prometheus' en 'Madagascar' van juni (EK-voetbal) naar augustus.

Spanje blijft weliswaar kampen met de economische crisis en de hieruit voortvloeiende gevolgen, zoals de overheidsmaatregel tot BTW-verhoging sinds september 2012 en het gebrek aan beloftevolle Spaanse filmproducties.

De top 5 van het derde kwartaal werd gevormd door 'Ice Age 4: Continental Drift', 'The Dark Knight Rises', 'The Avengers', 'The Hunger Games' en 'Snow White and the Huntsman'. In alle landen bekleedden Hollywood-producties de hoogste plaatsen. Van 1 januari tot en met 30 september onthaalde Kinepolis 13,8 miljoen bezoekers, 8,4% minder dan in dezelfde periode in 2011.
Commentaar CEO Duquenne

CEO Eddy Duquenne over het derde kwartaal: "Bijzonder in het afgelopen kwartaal was het feit dat de meeste internationale filmhuizen voor hun grote releases de periode van de Olympische Spelen hebben gemeden. Desondanks zijn wij erin geslaagd de winst per aandeel verder te verbeteren door de blijvende consequente uitvoering van onze strategie, gekoppeld aan de voortzetting van het inkoopprogramma van eigen aandelen."

Koers kan naar 90 euro

Matthias Maenhaut leverde Kinepolis goed weerwerk ondanks een terugval in de bezoekersaantallen. Op basis van de resultaten over het derde kwartaal worden de prognoses voor 2012 met 4% opgetrokken. Het advies gaat van houden naar kopen, het koersdoel van 79 naar 90 euro.