HFR is het nieuwste cinematografische format, waarbij per seconde een hoger aantal beelden wordt weergegeven. De hieruit resulterende loepzuivere en vloeiende reliëffilm leidt tot een hyperrealistische, intensere filmbeleving.

Voor 'The Hobbit'-trilogie, waarvan het eerste deel het grote scherm ziet op 12 december a.s. , hanteerde Peter Jackson speciaal hiertoe ontworpen digitale camera's.

Deze namen maar liefst 48 beelden per seconde op (48 frames per second, of 48fps), wat twee maal sneller is dan de snelheid die we sinds de jaren '20 gewoon zijn (24 beelden per seconde, of 24fps).

Kinepolis behoort tot de selecte groep bioscopen wereldwijd die het HFR-formaat kan en mag vertonen, en rust hiertoe haar projectoren uit in België, Frankrijk, Spanje en Zwitserland.

Koopadvies blijft gehandhaafd

Dries Dury van Bank Degroof is van mening dat vanwege de nieuwe technologie meer mensen voor de 3D-versie van de film zullen kiezen. Het koopadvies voor het aandeel en het koersdoel van 90 euro blijven gehandhaafd.

HFR is het nieuwste cinematografische format, waarbij per seconde een hoger aantal beelden wordt weergegeven. De hieruit resulterende loepzuivere en vloeiende reliëffilm leidt tot een hyperrealistische, intensere filmbeleving. Voor 'The Hobbit'-trilogie, waarvan het eerste deel het grote scherm ziet op 12 december a.s. , hanteerde Peter Jackson speciaal hiertoe ontworpen digitale camera's. Deze namen maar liefst 48 beelden per seconde op (48 frames per second, of 48fps), wat twee maal sneller is dan de snelheid die we sinds de jaren '20 gewoon zijn (24 beelden per seconde, of 24fps). Kinepolis behoort tot de selecte groep bioscopen wereldwijd die het HFR-formaat kan en mag vertonen, en rust hiertoe haar projectoren uit in België, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. Koopadvies blijft gehandhaafd Dries Dury van Bank Degroof is van mening dat vanwege de nieuwe technologie meer mensen voor de 3D-versie van de film zullen kiezen. Het koopadvies voor het aandeel en het koersdoel van 90 euro blijven gehandhaafd.