Kinepolis ' terreinen en gebouwen vormen een onmiskenbare troef voor het bedrijf. De eigendom van bijna 90% van het vastgoed onderscheidt Kinepolis van de meeste andere bioscoopgroepen, en verleent haar de onafhankelijkheid, vrijheid en flexibiliteit om tal van innovatieve projecten en concepten intra en extra muros het licht te laten zien.

De uitbouw en verzelfstandiging van de vastgoeddivisie onder leiding van Kristof Restiau, verloopt volgens plan. Het vastgoedpotentieel wordt gevaloriseerd, huurvoorwaarden worden beter afgestemd op de markt, en de bezettingsgraad van verhuurbare ruimtes neemt toe.

Dit alles heeft een positief effect op de handelshuurinkomsten die met 7% toenamen in 2008 ten opzichte van 2007.

In Frankrijk en Spanje worden een aantal locaties onderzocht voor nieuwe inplantingen van Kinepolis. Ook om en rond de bioscoop ontstaan bouwprojecten van Kinepolis Real Estate, al dan niet in samenwerking met derden. Het appartementenproject naast Kinepolis Gent is hier een eerste voorbeeld van.

Kinepolis ' terreinen en gebouwen vormen een onmiskenbare troef voor het bedrijf. De eigendom van bijna 90% van het vastgoed onderscheidt Kinepolis van de meeste andere bioscoopgroepen, en verleent haar de onafhankelijkheid, vrijheid en flexibiliteit om tal van innovatieve projecten en concepten intra en extra muros het licht te laten zien.De uitbouw en verzelfstandiging van de vastgoeddivisie onder leiding van Kristof Restiau, verloopt volgens plan. Het vastgoedpotentieel wordt gevaloriseerd, huurvoorwaarden worden beter afgestemd op de markt, en de bezettingsgraad van verhuurbare ruimtes neemt toe. Dit alles heeft een positief effect op de handelshuurinkomsten die met 7% toenamen in 2008 ten opzichte van 2007.In Frankrijk en Spanje worden een aantal locaties onderzocht voor nieuwe inplantingen van Kinepolis. Ook om en rond de bioscoop ontstaan bouwprojecten van Kinepolis Real Estate, al dan niet in samenwerking met derden. Het appartementenproject naast Kinepolis Gent is hier een eerste voorbeeld van.