Begin 2011 werd Kinepolis door TPB gedagvaard. Het tentoonstellingspark verzocht de beëindiging van de exploitatieovereenkomst met betrekking tot de inplanting van Kinepolis Brussel op de Heizelsite, terwijl Kinepolis een lopende overeenkomst heeft tot minimaal 2025.

TPB klaagde vooral de organisatie van commerciële evenementen door Kinepolis op de Heizelsite aan, volgens TPB ongeoorloofde concurrentie voor haar eigen activiteiten.

De rechtbank verwerpt nu deze bewering gezien de activiteiten van Kinepolis volledig conform zijn met de uitbating van een modern bioscoopcomplex.

Begin 2011 werd Kinepolis door TPB gedagvaard. Het tentoonstellingspark verzocht de beëindiging van de exploitatieovereenkomst met betrekking tot de inplanting van Kinepolis Brussel op de Heizelsite, terwijl Kinepolis een lopende overeenkomst heeft tot minimaal 2025. TPB klaagde vooral de organisatie van commerciële evenementen door Kinepolis op de Heizelsite aan, volgens TPB ongeoorloofde concurrentie voor haar eigen activiteiten. De rechtbank verwerpt nu deze bewering gezien de activiteiten van Kinepolis volledig conform zijn met de uitbating van een modern bioscoopcomplex.