Ook Leasinvest Real Estate komt verslag uitbrengen over de gang van zaken in het voorbije kwartaal en halfjaar. Daarnaast komen vandaag onder andere BAM en Ahold met cijfers, evenals Kazakhmys en Diageo.

Vermelden we nog de cijfers van PetroChina, Bank of China en een aantal andere Chinese bedrijven.

Correcties bij Duitse staatsobligaties lijkt onvermijdelijk

De dubbele top in de bund future wijst volgens Theodoor Gilissen Bankiers op topvorming. Immers, de vraagzijde was in de laatste rally niet bij machte om het aanbod rond het vorige hoogtepunt op te vangen.

De stijgende trendlijn langs de bodems van april 2011 en maart 2012 is in juni succesvol getest, maar een trendbreuk wordt nu niet langer meer uitgesloten.

Een direct risico lijkt niet aan de orde nu de westerse aandelenindices tegen weerstanden aanhikken. Een daling onder 140 is noodzakelijk om uit de Duitse obligatielening te vluchten.

De iBoxx EUR Sovereign Germany Index is een ETF die het koersverloop van Duitse staatsleningen volgt met een looptijd van 7 - 10 jaar.

Hoewel het proces van hogere bodems nog niet is gesneuveld ziet Theodoor Gilissen Bankiers een trendbreuk op basis van klassieke trendlijnanalyse en een relatieve verzwakking ten opzichte van de iShares MSCI All Countries World Index op weekbasis.

Het relatieve verkoopsignaal ten faveure van aandelen werd vorig jaar ook met een neerwaartse kruising in de groen/zwarte MACD-indicator gesignaleerd, maar dat wil nog niet zeggen dat de Duitse staatsobligaties onderuit gaan. Zie hiervoor de maandenlange zijwaartse consolidatiefase tussen september 2011 en april 2012.

Ook Leasinvest Real Estate komt verslag uitbrengen over de gang van zaken in het voorbije kwartaal en halfjaar. Daarnaast komen vandaag onder andere BAM en Ahold met cijfers, evenals Kazakhmys en Diageo. Vermelden we nog de cijfers van PetroChina, Bank of China en een aantal andere Chinese bedrijven. Correcties bij Duitse staatsobligaties lijkt onvermijdelijk De dubbele top in de bund future wijst volgens Theodoor Gilissen Bankiers op topvorming. Immers, de vraagzijde was in de laatste rally niet bij machte om het aanbod rond het vorige hoogtepunt op te vangen. De stijgende trendlijn langs de bodems van april 2011 en maart 2012 is in juni succesvol getest, maar een trendbreuk wordt nu niet langer meer uitgesloten. Een direct risico lijkt niet aan de orde nu de westerse aandelenindices tegen weerstanden aanhikken. Een daling onder 140 is noodzakelijk om uit de Duitse obligatielening te vluchten. De iBoxx EUR Sovereign Germany Index is een ETF die het koersverloop van Duitse staatsleningen volgt met een looptijd van 7 - 10 jaar. Hoewel het proces van hogere bodems nog niet is gesneuveld ziet Theodoor Gilissen Bankiers een trendbreuk op basis van klassieke trendlijnanalyse en een relatieve verzwakking ten opzichte van de iShares MSCI All Countries World Index op weekbasis. Het relatieve verkoopsignaal ten faveure van aandelen werd vorig jaar ook met een neerwaartse kruising in de groen/zwarte MACD-indicator gesignaleerd, maar dat wil nog niet zeggen dat de Duitse staatsobligaties onderuit gaan. Zie hiervoor de maandenlange zijwaartse consolidatiefase tussen september 2011 en april 2012.