De courante netto-winst groeide met 34% tot € 20,4 miljoen. De groep rapporteert een vrije kasstroom van € 39,9 miljoen (+316%). Per 31 december 2009 bedroeg de netto financiële schuld nog € 89,4 miljoen.

Dit waren de andere hoogtepunten:

• Verdere uitbouw van de groepsstrategie inzake marketing, bioscoopexploitatie en vastgoedvalorisatie is succesvol. De effecten weerspiegelen zich in omzetgroei, winstgroei en personeelsbehoud, en dit in een omgeving van recessie.

• Doorgedreven investeringen in innovatie en klantenbeleving werpen vruchten af.

• Hoge cashflow dankzij sterke resultaten 2009, verkoop CinemaxX en eenmalige verlaging van het werkkapitaal, resulterend in een significante schuldafbouw.

• Een dividend van € 0,92 wordt voorgesteld, een stijging van 39% ten opzichte van 2008 (€ 0,66).

De vooruitzichten klonken als volgt:

2010, ingeluid door het grote succes van Avatar, kondigt zich aan als een sterk filmjaar met diverse grote sequels zoals 'Toy Story 3', 'Shrek 4', 'Harry Potter and the Deadly Hollows', 'The Twilight Saga: Eclipse', 'The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader' en 'Step Up 3'. Andere internationale toppers worden ongetwijfeld 'Alice in Wonderland', 'Inception' en 'Prince of Persia'. Het filmjaar wordt gekenmerkt door 3D-films van formaat, zoals'Toy Story 3', 'Shrek 4', 'Step Up 3' en 'Alice in Wonderland'.

Op de affiche van 2010 ook tal van lokale films, zoals 'Zot van A' (België), 'L'Arnacoeur'(Frankrijk) en 'Torrente 4' (Spanje).

Kinepolis zet in 2010 tal van nieuwe initiatieven op het getouw rond sport, muziek, tv-series en documentaires. De UEFA-voetbalvoorstellingen in België in samenwerking met EXQI Sport (Alfacam) gaven alvast een sportief voorsmaakje.

De courante netto-winst groeide met 34% tot € 20,4 miljoen. De groep rapporteert een vrije kasstroom van € 39,9 miljoen (+316%). Per 31 december 2009 bedroeg de netto financiële schuld nog € 89,4 miljoen. Dit waren de andere hoogtepunten: • Verdere uitbouw van de groepsstrategie inzake marketing, bioscoopexploitatie en vastgoedvalorisatie is succesvol. De effecten weerspiegelen zich in omzetgroei, winstgroei en personeelsbehoud, en dit in een omgeving van recessie. • Doorgedreven investeringen in innovatie en klantenbeleving werpen vruchten af. • Hoge cashflow dankzij sterke resultaten 2009, verkoop CinemaxX en eenmalige verlaging van het werkkapitaal, resulterend in een significante schuldafbouw. • Een dividend van € 0,92 wordt voorgesteld, een stijging van 39% ten opzichte van 2008 (€ 0,66). De vooruitzichten klonken als volgt: 2010, ingeluid door het grote succes van Avatar, kondigt zich aan als een sterk filmjaar met diverse grote sequels zoals 'Toy Story 3', 'Shrek 4', 'Harry Potter and the Deadly Hollows', 'The Twilight Saga: Eclipse', 'The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader' en 'Step Up 3'. Andere internationale toppers worden ongetwijfeld 'Alice in Wonderland', 'Inception' en 'Prince of Persia'. Het filmjaar wordt gekenmerkt door 3D-films van formaat, zoals'Toy Story 3', 'Shrek 4', 'Step Up 3' en 'Alice in Wonderland'. Op de affiche van 2010 ook tal van lokale films, zoals 'Zot van A' (België), 'L'Arnacoeur'(Frankrijk) en 'Torrente 4' (Spanje). Kinepolis zet in 2010 tal van nieuwe initiatieven op het getouw rond sport, muziek, tv-series en documentaires. De UEFA-voetbalvoorstellingen in België in samenwerking met EXQI Sport (Alfacam) gaven alvast een sportief voorsmaakje.