Op de eerste plaats is het probleem van de kinderarmoede. Tussen 2007 en 2011 steeg het aantal kinderen van schoolplichtige leeftijd in arme gezinnen van 17 tot 21%. Bijna één op vier gezin heeft dus moeite om zijn kinderen een fatsoenlijke voeding te bezorgen.

De tweede struikelsteen worden de gezondheidszorgen van de baby boomers. Die bedragen nu al 18% van het BBP, maar tussen nu en 2030 zullen nog eens 76 miljoen babyboomers met pensioen gaan. Wie dat allemaal zal betalen, is onduidelijk.

Tenslotte maakt Reich zich grote zorgen over de kosten verbonden aan de opwarming van de aarde. Wie daar de rekening voor zal betalen, is vooralsnog onduidelijk.

Op de eerste plaats is het probleem van de kinderarmoede. Tussen 2007 en 2011 steeg het aantal kinderen van schoolplichtige leeftijd in arme gezinnen van 17 tot 21%. Bijna één op vier gezin heeft dus moeite om zijn kinderen een fatsoenlijke voeding te bezorgen. De tweede struikelsteen worden de gezondheidszorgen van de baby boomers. Die bedragen nu al 18% van het BBP, maar tussen nu en 2030 zullen nog eens 76 miljoen babyboomers met pensioen gaan. Wie dat allemaal zal betalen, is onduidelijk. Tenslotte maakt Reich zich grote zorgen over de kosten verbonden aan de opwarming van de aarde. Wie daar de rekening voor zal betalen, is vooralsnog onduidelijk.