Dat zich op de goudmarkt vreemde gebeurtenissen afspelen, blijkt onder andere ook uit het verhaal van het goud van de Duitse centrale bank. De Duitsers vroegen in januari van vorig jaar 300 ton goud terug van de Amerikanen en 374 ton goud van de Fransen.

Slechts een beperkt gedeelte van het opgevraagde goud is echter terug naar Duitsland gekomen. Het vermoeden bestaat dat een deel van dit goud is gebruikt om de goudmarkt te manipuleren. Inmiddels blijft de vraag naar fysiek goud onverminderd erg groot.

Dat zich op de goudmarkt vreemde gebeurtenissen afspelen, blijkt onder andere ook uit het verhaal van het goud van de Duitse centrale bank. De Duitsers vroegen in januari van vorig jaar 300 ton goud terug van de Amerikanen en 374 ton goud van de Fransen. Slechts een beperkt gedeelte van het opgevraagde goud is echter terug naar Duitsland gekomen. Het vermoeden bestaat dat een deel van dit goud is gebruikt om de goudmarkt te manipuleren. Inmiddels blijft de vraag naar fysiek goud onverminderd erg groot.