Opvallend is wel volgens de analisten van Leleux dat de Belgische obligatiemarkt vanaf juni 2012 nog sterk bleef presteren.

Dit had veel te maken met het ECB-beleid dat voor een afkoeling van de Europese obligatiemarkten zorgde.

Niettemin is de laatste rente-opstoot onlosmakelijk verbonden met de bewegingen op de internationale obligatiemarkten. Leleux is van oordeel dat dit de komende kwartalen zo zal blijven.

Ook hier geldt dat vanuit een langer historische perspectief de Belgische langetermijnrente een historische bodem aan het maken is.

Vanuit een portefeuillestandpunt kiezen de analisten van Leleux dan ook voor kortere looptijden!

Opvallend is wel volgens de analisten van Leleux dat de Belgische obligatiemarkt vanaf juni 2012 nog sterk bleef presteren. Dit had veel te maken met het ECB-beleid dat voor een afkoeling van de Europese obligatiemarkten zorgde. Niettemin is de laatste rente-opstoot onlosmakelijk verbonden met de bewegingen op de internationale obligatiemarkten. Leleux is van oordeel dat dit de komende kwartalen zo zal blijven. Ook hier geldt dat vanuit een langer historische perspectief de Belgische langetermijnrente een historische bodem aan het maken is. Vanuit een portefeuillestandpunt kiezen de analisten van Leleux dan ook voor kortere looptijden!