Het risico is aanwezig dat er op een bepaald moment grote afschrijvingen zullen moeten gebeuren op de posities in Europese staatsobligaties. In tegenstelling tot Japan is Europa hoofdzakelijk afhankelijk van externe kopers om nieuwe obligaties geplaatst te krijgen.

De kiem van een nieuwe crisis kan door de FED gelegd worden, meer bepaald wanneer de Amerikaanse centrale bank begint met het verhogen van de rente. Ook de Europese rente kan dan beginnen aan te trekken, eerste zachtjesaan om vervolgens in een stroomversnelling te belanden. Met alle gevolgen vandien.

Het risico is aanwezig dat er op een bepaald moment grote afschrijvingen zullen moeten gebeuren op de posities in Europese staatsobligaties. In tegenstelling tot Japan is Europa hoofdzakelijk afhankelijk van externe kopers om nieuwe obligaties geplaatst te krijgen. De kiem van een nieuwe crisis kan door de FED gelegd worden, meer bepaald wanneer de Amerikaanse centrale bank begint met het verhogen van de rente. Ook de Europese rente kan dan beginnen aan te trekken, eerste zachtjesaan om vervolgens in een stroomversnelling te belanden. Met alle gevolgen vandien.