Daarmee lijkt de conservatieve Amerikanen gelijk te krijgen: geld pompen in de economie was een historische vergissing. Maynard Keynes lijkt zo in het ongelijk te worden gesteld.

De aanhangers van deze econoom zijn het daar echter niet mee eens. De Keynesianen willen dat president Obama meer steun in de economie pompt. Het pakket van 862 miljard dollar aan steunmaatregelen was volgens hen niet voldoende.

Christina Romer, de vertrekkende voorzitter van Obama's Council of Economic Advisers, is een heldin geworden bij de Keynesianen omdat ze vorig jaar al voorstelde om 1200 miljard dollar in plaats van 800 miljard dollar in de economie te pompen.

Het ziet er dus naar uit dat de drang naar overheidsingrijpen bij de Keynesianen vrijwel onbegrensd is. Uit een studie uit 2002 van Richard Hemming, Selma Mahfouz en Axel Schimmelpfennig, uitgevoerd in 27 landen en over recessies die plaatsvonden tussen 1971 en 1988, bleek dat overheidsingrijpen nauwelijks een positief effect had.

Daarmee lijkt de conservatieve Amerikanen gelijk te krijgen: geld pompen in de economie was een historische vergissing. Maynard Keynes lijkt zo in het ongelijk te worden gesteld. De aanhangers van deze econoom zijn het daar echter niet mee eens. De Keynesianen willen dat president Obama meer steun in de economie pompt. Het pakket van 862 miljard dollar aan steunmaatregelen was volgens hen niet voldoende. Christina Romer, de vertrekkende voorzitter van Obama's Council of Economic Advisers, is een heldin geworden bij de Keynesianen omdat ze vorig jaar al voorstelde om 1200 miljard dollar in plaats van 800 miljard dollar in de economie te pompen. Het ziet er dus naar uit dat de drang naar overheidsingrijpen bij de Keynesianen vrijwel onbegrensd is. Uit een studie uit 2002 van Richard Hemming, Selma Mahfouz en Axel Schimmelpfennig, uitgevoerd in 27 landen en over recessies die plaatsvonden tussen 1971 en 1988, bleek dat overheidsingrijpen nauwelijks een positief effect had.