We hebben een beter zicht op wat het wordt met de buitenlandse politiek. En vooral ook met de monetaire politiek, want met Obama is de kans groot dat Ben Bernanke opneiuw zal worden aangesteld aan het hoofd van de Fed en dat de geldkraan nog een hele tijd open blijft.

Dat was men een verkiezing van Romney een stuk minder zeker. Of dat op lange temijn de goede keuze voor de economie zal blijken te zijn is een open vraag.

Maar het is duidelijk dat op korte tot middellange termijn de markten garen moeten kunnen spinnen bij een omgeving met een lager niveau van onzekerheid en voldoende liquiditeiten.

Nog twee obstakels die moeten worden genomen

Er zijn nu volgens Philippe Gijsels nog twee grote obstakels die een verdere stijging naar het einde van het jaar toe in de weg staan, namelijk de onzekerheid met betrekking tot Spanje en Griekenland.

Daardoor wordt het nu vooral uitkijken naar 11 en 12 November, wanneer de Europese beleidsmakers weer samen zitten. Zal er een akkoord komen met betrekking tot de schuld van Griekenland?

En zal Spanje officieel om hulp vragen? Daarmee komt de aandacht van de wereld, na een klein verkiezingsintermezzo, weer vol op het oude continent.

We hebben een beter zicht op wat het wordt met de buitenlandse politiek. En vooral ook met de monetaire politiek, want met Obama is de kans groot dat Ben Bernanke opneiuw zal worden aangesteld aan het hoofd van de Fed en dat de geldkraan nog een hele tijd open blijft. Dat was men een verkiezing van Romney een stuk minder zeker. Of dat op lange temijn de goede keuze voor de economie zal blijken te zijn is een open vraag. Maar het is duidelijk dat op korte tot middellange termijn de markten garen moeten kunnen spinnen bij een omgeving met een lager niveau van onzekerheid en voldoende liquiditeiten. Nog twee obstakels die moeten worden genomen Er zijn nu volgens Philippe Gijsels nog twee grote obstakels die een verdere stijging naar het einde van het jaar toe in de weg staan, namelijk de onzekerheid met betrekking tot Spanje en Griekenland. Daardoor wordt het nu vooral uitkijken naar 11 en 12 November, wanneer de Europese beleidsmakers weer samen zitten. Zal er een akkoord komen met betrekking tot de schuld van Griekenland? En zal Spanje officieel om hulp vragen? Daarmee komt de aandacht van de wereld, na een klein verkiezingsintermezzo, weer vol op het oude continent.