Voor onze OLO's moet nu extra opslag van 92 basispunten worden betaald, terwijl de spread tussen Franse en Duitse staatsobligaties is toegenomen tot 42 basispunten. Dat is in het geval van de Franse staatsobligaties de grootste spread in 10 jaar.

Harvinder Sian, senior bond strateeg bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, stelt vast dat de crisis nu het hart van de eurozone heeft bereikt. Dat is volgens Sian een zeer zorgwekkende evolutie.

De vlucht richting bunds heeft te maken met de toenemende bezorgdheid over een uiteenvallen van de Europese Monetaire Unie. De crisis dreigt zich te verspreiden van Griekenland naar andere Europese landen.

Er is weliswaar het reddingsplan voor de eurozone, maar de daarmee gepaard gaande besparingen gaan volgens Sian het herstel in de eurozone in de kiem smoren.

Voor onze OLO's moet nu extra opslag van 92 basispunten worden betaald, terwijl de spread tussen Franse en Duitse staatsobligaties is toegenomen tot 42 basispunten. Dat is in het geval van de Franse staatsobligaties de grootste spread in 10 jaar. Harvinder Sian, senior bond strateeg bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, stelt vast dat de crisis nu het hart van de eurozone heeft bereikt. Dat is volgens Sian een zeer zorgwekkende evolutie. De vlucht richting bunds heeft te maken met de toenemende bezorgdheid over een uiteenvallen van de Europese Monetaire Unie. De crisis dreigt zich te verspreiden van Griekenland naar andere Europese landen. Er is weliswaar het reddingsplan voor de eurozone, maar de daarmee gepaard gaande besparingen gaan volgens Sian het herstel in de eurozone in de kiem smoren.