Er zou een soort fonds worden opgericht met die SDR's, waar ook de deelnemende landen hun goudvoorraden zouden inbrengen. Keren we terug naar de goudstandaard in afgezwakte vorm? De kans is groot dat dit inderdaad het geval is, het zou bijvoorbeeld al verklaren waarom Duitsland zijn goudvoorraden maar niet terugkrijgt.

De Duitsers zouden inmiddels akkoord zijn met het nieuwe monetair systeem, vandaar dat ze niet langer aandringen op de teruggave van het goud. Overigens zou ook de manipulatie van de goudprijs verband houden met dit nieuw op te zetten monetair systeem, die goudprijs zou bewust laag gehouden worden om China goedkoop goud te laten inkopen en zo deel te nemen aan het nieuwe monetaire systeem.

Er zou een soort fonds worden opgericht met die SDR's, waar ook de deelnemende landen hun goudvoorraden zouden inbrengen. Keren we terug naar de goudstandaard in afgezwakte vorm? De kans is groot dat dit inderdaad het geval is, het zou bijvoorbeeld al verklaren waarom Duitsland zijn goudvoorraden maar niet terugkrijgt. De Duitsers zouden inmiddels akkoord zijn met het nieuwe monetair systeem, vandaar dat ze niet langer aandringen op de teruggave van het goud. Overigens zou ook de manipulatie van de goudprijs verband houden met dit nieuw op te zetten monetair systeem, die goudprijs zou bewust laag gehouden worden om China goedkoop goud te laten inkopen en zo deel te nemen aan het nieuwe monetaire systeem.