Rogoff: "Veel economen beweren dat er geen crisis kan komen in China vanwege de centraal geplande economie. Er zijn wel een aantal factoren die tegen het crisis-scenario pleiten, zoals bijvoorbeeld de hoge spaargraad bij de Chinezen, de grote beschikbaarheid van arbeidskrachten enzovoort. Maar toch sluit ik niet dat er op een bepaalde dag een crisis gaat plaatsvinden."

Aan een timing van zo'n crisis waagt Rogoff zich niet, maar hij is er van overtuigd dat die binnen de 10 jaar zou plaatsvinden als gevolg van het opstapelen van de schulden: "De economische groei kan dan terugvallen tot 2%, waardoor een recessie in de regio Asia Pacific zou plaatsvinden. Onder andere Japan en Zuid-Korea zouden er zwaar te lijden van hebben. De gevolgen zouden echter ook voelbaar zijn bij de Zuid-Amerikaanse exporteurs van grondstoffen. Ik ben van mening dat de vastgoedwaarderingen in steden als Shanghai en Beijing elke voeling met de realiteit zijn verloren. China is echter beter gewapend dan Japan destijds om zo'n crisis op te vangen, van een verloren decennium zal zeker geen sprake zijn."

Rogoff: "Veel economen beweren dat er geen crisis kan komen in China vanwege de centraal geplande economie. Er zijn wel een aantal factoren die tegen het crisis-scenario pleiten, zoals bijvoorbeeld de hoge spaargraad bij de Chinezen, de grote beschikbaarheid van arbeidskrachten enzovoort. Maar toch sluit ik niet dat er op een bepaalde dag een crisis gaat plaatsvinden." Aan een timing van zo'n crisis waagt Rogoff zich niet, maar hij is er van overtuigd dat die binnen de 10 jaar zou plaatsvinden als gevolg van het opstapelen van de schulden: "De economische groei kan dan terugvallen tot 2%, waardoor een recessie in de regio Asia Pacific zou plaatsvinden. Onder andere Japan en Zuid-Korea zouden er zwaar te lijden van hebben. De gevolgen zouden echter ook voelbaar zijn bij de Zuid-Amerikaanse exporteurs van grondstoffen. Ik ben van mening dat de vastgoedwaarderingen in steden als Shanghai en Beijing elke voeling met de realiteit zijn verloren. China is echter beter gewapend dan Japan destijds om zo'n crisis op te vangen, van een verloren decennium zal zeker geen sprake zijn."