Kenneth Roggoff: "We zitten in een crisis die makkelijk twee tot drie jaar kan aanslepen. Het lijkt waarschijnlijk dat minstens één ander land in de problemen gaat raken. De meest kwestbare landen zijn, in die volgorde, Ierland, Spanje en Portugal. Veel Europese landen zullen zwaar moeten besparen op hun begrotingen en dat gaat niet zonder gevolgen blijven."

De rendementen op Portugese, Spaanse en Ierse staatsobligaties zijn afgelopen week gestegen, waarbij de beleggers zich steeds vaker de vraag gingen stellen of de betrokken landen hun schulden gaan kunnen terugbetalen. Rogoff: "Daarnaast is de kans ook groot dat het huidige steunprogramma voor Griekenland niet gaat volstaan en dat het land meer geld nodig zal hebben. Het zal moeilijk zijn om te voorkomen dat de schuldenproblemen zich in Europa als een inktvlek uitdeinen. De Spaanse schulden bedragen weliswaar slechts 53,20% van het BBP, maar we praten hier uiteindelijk toch over een bedrag van 560 miljard euro of tweemaal zoveel als de Griekse schulden."

Kenneth Roggoff: "We zitten in een crisis die makkelijk twee tot drie jaar kan aanslepen. Het lijkt waarschijnlijk dat minstens één ander land in de problemen gaat raken. De meest kwestbare landen zijn, in die volgorde, Ierland, Spanje en Portugal. Veel Europese landen zullen zwaar moeten besparen op hun begrotingen en dat gaat niet zonder gevolgen blijven." De rendementen op Portugese, Spaanse en Ierse staatsobligaties zijn afgelopen week gestegen, waarbij de beleggers zich steeds vaker de vraag gingen stellen of de betrokken landen hun schulden gaan kunnen terugbetalen. Rogoff: "Daarnaast is de kans ook groot dat het huidige steunprogramma voor Griekenland niet gaat volstaan en dat het land meer geld nodig zal hebben. Het zal moeilijk zijn om te voorkomen dat de schuldenproblemen zich in Europa als een inktvlek uitdeinen. De Spaanse schulden bedragen weliswaar slechts 53,20% van het BBP, maar we praten hier uiteindelijk toch over een bedrag van 560 miljard euro of tweemaal zoveel als de Griekse schulden."