Rogoff: "De Chinese economie is in volle groei en het is niet abnormaal dat zo'n groeiproces met een terugval gepaard gaat. Vergeet namelijk niet dat het Chinees BBP aan een fors tempo groeit. Het was al langer geweten dat de vastgoedmarkt een pijnpunt in China was."

Rogoff reageert op de gebeurtenissen op de financiële markten, waar de beurs van Shanghai vorige week het zwaarste verlies in meer dan een jaar liet optekenen. Dat verlies liep op tot 6,70% op weekbasis: "Maar laat ons ook even kijken naar het goede nieuws. Het economische herstel zet zich wereldwijd door en ondanks een verwachte vertraging is de kans klein dat we gaan terugvallen in een recessie. China heeft zich ontpopt tot de voortrekker van de wereldeconomie. Maar nu is er de afkoeling van de Chinese vastgoedmarkt en die klap zal niet zo makkelijk opgevangen worden door de banken. Die worden anderzijds goed geleid, zodat ik me toch niet zo veel zorgen maak."

Rogoff: "De Chinese economie is in volle groei en het is niet abnormaal dat zo'n groeiproces met een terugval gepaard gaat. Vergeet namelijk niet dat het Chinees BBP aan een fors tempo groeit. Het was al langer geweten dat de vastgoedmarkt een pijnpunt in China was." Rogoff reageert op de gebeurtenissen op de financiële markten, waar de beurs van Shanghai vorige week het zwaarste verlies in meer dan een jaar liet optekenen. Dat verlies liep op tot 6,70% op weekbasis: "Maar laat ons ook even kijken naar het goede nieuws. Het economische herstel zet zich wereldwijd door en ondanks een verwachte vertraging is de kans klein dat we gaan terugvallen in een recessie. China heeft zich ontpopt tot de voortrekker van de wereldeconomie. Maar nu is er de afkoeling van de Chinese vastgoedmarkt en die klap zal niet zo makkelijk opgevangen worden door de banken. Die worden anderzijds goed geleid, zodat ik me toch niet zo veel zorgen maak."