Tijdens de handelsuren werd er vrijdag nog de spreekwoordelijke vinger in de dijk gestoken om een dijkdoorbraak te voorkomen. Gisteren ging de index echter door de knieën.

De 'directional movement indicatoren' wezen in de richting van een naderende overstroming van verkooporders. Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dan de capitulatiefase op de aandelenmarkten.

Verwacht volgens deze bank een koersdaling van ca. 15% in de loop van deze maand. De maand maart roert de staart van deze 'bear'fase. Voor de rest van dit jaar zullen naar verwachting de 'bulls' het weer voor het zeggen hebben tot in (maart?) 2010.

Tijdens de handelsuren werd er vrijdag nog de spreekwoordelijke vinger in de dijk gestoken om een dijkdoorbraak te voorkomen. Gisteren ging de index echter door de knieën. De 'directional movement indicatoren' wezen in de richting van een naderende overstroming van verkooporders. Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dan de capitulatiefase op de aandelenmarkten.Verwacht volgens deze bank een koersdaling van ca. 15% in de loop van deze maand. De maand maart roert de staart van deze 'bear'fase. Voor de rest van dit jaar zullen naar verwachting de 'bulls' het weer voor het zeggen hebben tot in (maart?) 2010.