Antonio Ramirez, analist bij Keefe, Bruyette & Woods (KBW), is van mening dat het tijdstip van de publicatie irrelevant is. Bovendien moet nog worden afgewacht of de resultaten zelf wel relevant gaan zijn.

Weinig banken zullen niet door de tests raken en er zal geen groot bedrag aan extra kapitaal opgehaald moeten worden. Het Committee of European Banking Supervisors (CEBS) heeft volgens KBW te soepele normen gebruikt.

De broker nam eigen testen af, met strengere maatregelen. Dat had tot gevolg dat 10 banken onder de 6% Tier 1 ratio vielen. Die banken zullen samen 9,80 miljard euro moeten gaan ophalen.

Dat bedrag zou echter veel groter zijn wanneer ook rekening wordt gehouden met de niet-beursgenoteerde banken.

De KBW stress test zou te hoog gegrepen zijn voor de Griekse bankenNational Bank of Greece (NBG), Piraeus, EFG, Marfin en Alpha Bank, voor het Portugese BPI, voor het Duitse Deutsche Post Bank (DPB), Voor het Italiaanse Monte Dei Paschi Di Siena, het Ierse Bank of Ireland en het Turkse BKT. Bij de niet-beursgenoteerde lopen de Spaanse Caja's en de Duitse Landesbanken gevaar ondergekapitaliseerd te raken.

Antonio Ramirez, analist bij Keefe, Bruyette & Woods (KBW), is van mening dat het tijdstip van de publicatie irrelevant is. Bovendien moet nog worden afgewacht of de resultaten zelf wel relevant gaan zijn. Weinig banken zullen niet door de tests raken en er zal geen groot bedrag aan extra kapitaal opgehaald moeten worden. Het Committee of European Banking Supervisors (CEBS) heeft volgens KBW te soepele normen gebruikt. De broker nam eigen testen af, met strengere maatregelen. Dat had tot gevolg dat 10 banken onder de 6% Tier 1 ratio vielen. Die banken zullen samen 9,80 miljard euro moeten gaan ophalen. Dat bedrag zou echter veel groter zijn wanneer ook rekening wordt gehouden met de niet-beursgenoteerde banken. De KBW stress test zou te hoog gegrepen zijn voor de Griekse bankenNational Bank of Greece (NBG), Piraeus, EFG, Marfin en Alpha Bank, voor het Portugese BPI, voor het Duitse Deutsche Post Bank (DPB), Voor het Italiaanse Monte Dei Paschi Di Siena, het Ierse Bank of Ireland en het Turkse BKT. Bij de niet-beursgenoteerde lopen de Spaanse Caja's en de Duitse Landesbanken gevaar ondergekapitaliseerd te raken.