De verbetering van het economische klimaat vertaalde zich nog niet in de winstontwikkeling van Europese bedrijven, die vooral last hebben van de dure euro. In Nederland werd dit pijnlijk duidelijk in de cijfers van Unilever en Heineken, in eigen land maakte Barco zijn beklag over de dure euro.

Ook Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, beseft maar al te goed dat de dure euro een rem vormt op de bedrijfsactiviteiten in Europa. Tot dusver heeft de ECB nog geen actie ondernomen, maar dat zal ongetwijfeld nog gebeuren wanneer de euro zo sterk blijft.

De verbetering van het economische klimaat vertaalde zich nog niet in de winstontwikkeling van Europese bedrijven, die vooral last hebben van de dure euro. In Nederland werd dit pijnlijk duidelijk in de cijfers van Unilever en Heineken, in eigen land maakte Barco zijn beklag over de dure euro. Ook Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, beseft maar al te goed dat de dure euro een rem vormt op de bedrijfsactiviteiten in Europa. Tot dusver heeft de ECB nog geen actie ondernomen, maar dat zal ongetwijfeld nog gebeuren wanneer de euro zo sterk blijft.