De ECB heeft dus besloten de zwakke inflatie in de euro- zone te bestrijden met een reeks maatregelen die allang

door de financiële markten werden verwacht. Ze verlaagde haar herfinancieringsrente naar 0,15 % en haar depositorente naar minus 0,10 %.

De banken van de eurozone zullen volgens Belfius Bank dus rente moeten betalen i.p.v. te ontvangen indien ze bij de centrale bank kapitaal in bewaring geven.

Het is de eerste maal dat deze depositorente een negatief rendement vertoont. Behalve deze renteverlagingen heeft de centrale bank ook een reeks maatregelen aangekondigd om de economie van de eurozone te ondersteunen.

De ECB heeft dus besloten de zwakke inflatie in de euro- zone te bestrijden met een reeks maatregelen die allang door de financiële markten werden verwacht. Ze verlaagde haar herfinancieringsrente naar 0,15 % en haar depositorente naar minus 0,10 %. De banken van de eurozone zullen volgens Belfius Bank dus rente moeten betalen i.p.v. te ontvangen indien ze bij de centrale bank kapitaal in bewaring geven. Het is de eerste maal dat deze depositorente een negatief rendement vertoont. Behalve deze renteverlagingen heeft de centrale bank ook een reeks maatregelen aangekondigd om de economie van de eurozone te ondersteunen.