Steeds meer bedrijven klagen over de sterke euro die het herstel van de Europese bedrijfsresultaten in de weg staat. Volgens een aantal bedrijfsleiders is de euro met minstens 15 tot 20% overgewaardeerd ten opzichte van de dollar. De Amerikanen doen hun best om de dollarkoers zo laag mogelijk te houden.

Vraag is wat Mario Draghi en de Europese Centrale Bank zullen doen om de koers van de euro te laten zakken. Mogelijk zal een beslissing daaromtrent op de volgende meeting van de ECB genomen, waarbij de bank zal profiteren van de zomerkalmte op de markten.

Steeds meer bedrijven klagen over de sterke euro die het herstel van de Europese bedrijfsresultaten in de weg staat. Volgens een aantal bedrijfsleiders is de euro met minstens 15 tot 20% overgewaardeerd ten opzichte van de dollar. De Amerikanen doen hun best om de dollarkoers zo laag mogelijk te houden. Vraag is wat Mario Draghi en de Europese Centrale Bank zullen doen om de koers van de euro te laten zakken. Mogelijk zal een beslissing daaromtrent op de volgende meeting van de ECB genomen, waarbij de bank zal profiteren van de zomerkalmte op de markten.