Nieuwe divisiestructuur sinds 1 januari 2013

Begin 2013 heeft KBC een nieuwe managementstructuur ingevoerd die de geüpdatete strategie van de groep weerspiegelt.

Op basis van die nieuwe managementstructuur heeft de groep ook de presentatie van zijn financiële segmentrapportering herwerkt.

Tot eind 2012 bestonden de segmenten uit de divisies België (retailbankverzekeren), Centraal- en Oost-Europa (Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Bulgarije), Merchantbanking (bedrijfsbankieren en marktactiviteiten in België en het buitenland, en KBC Bank Ireland) en Groepscenter (de resultaten van de holding, bepaalde elementen die niet aan de andere divisies zijn toegewezen en de resultaten van de te desinvesteren maatschappijen).

In het nieuwe rapporteringsoverzicht zijn de segmenten (vereenvoudigd):

• divisie België (alle activiteiten in België)

• divisie Tsjechië (alle activiteiten in Tsjechië)

• divisie Internationale Markten (activiteiten in Ierland, Hongarije, Slowakije en Bulgarije)

• Groepscenter (resultaten van de holding, bepaalde elementen die niet aan de andere divisies zijn toegewezen, resultaten van de te desinvesteren maatschappijen en de invloed van legacy en eigen kredietrisico).

Nieuwe divisiestructuur sinds 1 januari 2013 Begin 2013 heeft KBC een nieuwe managementstructuur ingevoerd die de geüpdatete strategie van de groep weerspiegelt. Op basis van die nieuwe managementstructuur heeft de groep ook de presentatie van zijn financiële segmentrapportering herwerkt. Tot eind 2012 bestonden de segmenten uit de divisies België (retailbankverzekeren), Centraal- en Oost-Europa (Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Bulgarije), Merchantbanking (bedrijfsbankieren en marktactiviteiten in België en het buitenland, en KBC Bank Ireland) en Groepscenter (de resultaten van de holding, bepaalde elementen die niet aan de andere divisies zijn toegewezen en de resultaten van de te desinvesteren maatschappijen). In het nieuwe rapporteringsoverzicht zijn de segmenten (vereenvoudigd): • divisie België (alle activiteiten in België) • divisie Tsjechië (alle activiteiten in Tsjechië) • divisie Internationale Markten (activiteiten in Ierland, Hongarije, Slowakije en Bulgarije) • Groepscenter (resultaten van de holding, bepaalde elementen die niet aan de andere divisies zijn toegewezen, resultaten van de te desinvesteren maatschappijen en de invloed van legacy en eigen kredietrisico).