De oliewaarden profiteren van de stijging van de olieprijs, terwijl anderzijds ook mijnbouwaandelen als Anglo American goed op koers liggen. Volkswagen is eerder zwak gestemd, maar in de technologiesector gaat Infineon nog eens voluit.

De banken doen het meestal goed, met vooral stevige winsten voor Deutsche Bank en Commerzbank. BNP Paribas kan echter slechts een beperkte winst tonen, wat aangeeft dat het wantrouwen rond dit aandeel nog niet is verdwenen.

De Brusselse beurs opende eveneens hoger, met een winst van ruim anderhalf procent voor de BEL 20. De index blijft daarmee consolideren in een zone tussen 1800 en 1900.

Ondanks de aankondiging van extra verliezen op de portefeuille met gestructureerde producten opende de koers van KBC toch hoger.

De oliewaarden profiteren van de stijging van de olieprijs, terwijl anderzijds ook mijnbouwaandelen als Anglo American goed op koers liggen. Volkswagen is eerder zwak gestemd, maar in de technologiesector gaat Infineon nog eens voluit. De banken doen het meestal goed, met vooral stevige winsten voor Deutsche Bank en Commerzbank. BNP Paribas kan echter slechts een beperkte winst tonen, wat aangeeft dat het wantrouwen rond dit aandeel nog niet is verdwenen. De Brusselse beurs opende eveneens hoger, met een winst van ruim anderhalf procent voor de BEL 20. De index blijft daarmee consolideren in een zone tussen 1800 en 1900. Ondanks de aankondiging van extra verliezen op de portefeuille met gestructureerde producten opende de koers van KBC toch hoger.