In de Britse banksector zijn er forse koersbewegingen. Barclays, dat vrijdag het onderwerp was van (de opnieuw toegelaten) short-shelling, laat vandaag een spectaculair herstel optekenen.

Anderzijds moet Royal Bank of Scotland na de publicatie van tegenvallende resultaten meer dan 8% prijsgeven, terwijl ook Deutsche Bank in Frankfurt terrein verliest. Daar is Infineon anderzijds een opgemerkte stijger.

In Brussel verliep de opening vlot hoger, met een winst van ruim 2% voor de BEL 20. Daarmee krijgt de index opnieuw de kaap van 1900 punten in het vizier.

De banken maken vandaag nog eens een goede beurt, zowel winst voor Dexia en KBC. Laatstgenoemde kan het verlies van afgelopen week slechts gedeeltelijk goedmaken. Ook Fortis en AB-InBev maken een goede beurt.

In de Britse banksector zijn er forse koersbewegingen. Barclays, dat vrijdag het onderwerp was van (de opnieuw toegelaten) short-shelling, laat vandaag een spectaculair herstel optekenen.Anderzijds moet Royal Bank of Scotland na de publicatie van tegenvallende resultaten meer dan 8% prijsgeven, terwijl ook Deutsche Bank in Frankfurt terrein verliest. Daar is Infineon anderzijds een opgemerkte stijger. In Brussel verliep de opening vlot hoger, met een winst van ruim 2% voor de BEL 20. Daarmee krijgt de index opnieuw de kaap van 1900 punten in het vizier. De banken maken vandaag nog eens een goede beurt, zowel winst voor Dexia en KBC. Laatstgenoemde kan het verlies van afgelopen week slechts gedeeltelijk goedmaken. Ook Fortis en AB-InBev maken een goede beurt.