KBC zal dus volledig uit NLB stappen en op die manier voldoen aan het strategisch plan dat in november 2009 werd overeengekomen met de Europese Commissie. KBC herhaalde dat het volgens dat plan de bedoeling was de niet-strategische deelneming in NLB te desinvesteren.

Op maandag 24 december maakte KBC de desinvestering bekend van zijn Russische dochteronderneming Absolut Bank aan een groep van Russische maatschappijen die de pensioenreserves van het Russische private pensioenfonds Blagosostoyanie beheren.

Die transactie - voor een totaalbedrag van 0,3 miljard euro en de integrale terugbetaling van de funding van KBC die momenteel bij Absolut Bank geplaatst zijn voor een bedrag van 0,7 miljard euro - zal voor KBC een kapitaal vrijmaken van ongeveer 0,3 miljard euro, voornamelijk door het reduceren van de risicogewogen activa met 2 miljard euro. Daardoor zal de Tier 1-ratio van KBC met ongeveer 0,4% stijgen.

Voor sommige van de resterende desinvesteringsprojecten van KBC - Antwerpse Diamantbank (België), KBC Banka (Servië) en KBC Bank Deutschland (Duitsland) - blijft KBC in gesprek met een aantal geïnteresseerde partijen, terwijl Kredyt Bank (Polen) zich in een fusieproces met BZ WBK bevindt.

Voor deze dossiers zet KBC tevens de open en constructieve dialoog met de Europese Commissie voort.

KBC zal dus volledig uit NLB stappen en op die manier voldoen aan het strategisch plan dat in november 2009 werd overeengekomen met de Europese Commissie. KBC herhaalde dat het volgens dat plan de bedoeling was de niet-strategische deelneming in NLB te desinvesteren. Op maandag 24 december maakte KBC de desinvestering bekend van zijn Russische dochteronderneming Absolut Bank aan een groep van Russische maatschappijen die de pensioenreserves van het Russische private pensioenfonds Blagosostoyanie beheren. Die transactie - voor een totaalbedrag van 0,3 miljard euro en de integrale terugbetaling van de funding van KBC die momenteel bij Absolut Bank geplaatst zijn voor een bedrag van 0,7 miljard euro - zal voor KBC een kapitaal vrijmaken van ongeveer 0,3 miljard euro, voornamelijk door het reduceren van de risicogewogen activa met 2 miljard euro. Daardoor zal de Tier 1-ratio van KBC met ongeveer 0,4% stijgen. Voor sommige van de resterende desinvesteringsprojecten van KBC - Antwerpse Diamantbank (België), KBC Banka (Servië) en KBC Bank Deutschland (Duitsland) - blijft KBC in gesprek met een aantal geïnteresseerde partijen, terwijl Kredyt Bank (Polen) zich in een fusieproces met BZ WBK bevindt. Voor deze dossiers zet KBC tevens de open en constructieve dialoog met de Europese Commissie voort.