Deze transactie - voor een totaalbedrag van 0,3 miljard euro en terugbetaling van de integrale KBC-funding die momenteel bij Absolut Bank geplaatst is voor een bedrag van 0,7 miljard euro - zal voor KBC ongeveer 0,3 miljard euro aan kapitaal vrijmaken, voornamelijk door het reduceren van de risicogewogen activa met 2 miljard euro.

Daardoor zal de Tier 1-ratio van KBC met ongeveer 0,4% stijgen (pro forma berekend op basis van de toestand op 30 september 2012).

De transactie zal geen noemenswaardige invloed hebben op de geconsolideerde resultaten van KBC in 2012. Bij de afronding van de transactie (2013) wordt een impact van circa -0,1 miljard euro op het geconsolideerde resultaat verwacht maar niet op het kapitaal.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder. In afwachting dat de transactie wordt afgerond, vermoedelijk in het tweede kwartaal van 2013, blijft Absolut Bank met de steun van KBC zijn activiteiten ontwikkelen.

Absolut Bank is een gerenommeerd merk in het Russische financiële landschap. Daarom wordt er niet geraakt aan de naam, het personeel en het management.

Deze transactie - voor een totaalbedrag van 0,3 miljard euro en terugbetaling van de integrale KBC-funding die momenteel bij Absolut Bank geplaatst is voor een bedrag van 0,7 miljard euro - zal voor KBC ongeveer 0,3 miljard euro aan kapitaal vrijmaken, voornamelijk door het reduceren van de risicogewogen activa met 2 miljard euro. Daardoor zal de Tier 1-ratio van KBC met ongeveer 0,4% stijgen (pro forma berekend op basis van de toestand op 30 september 2012). De transactie zal geen noemenswaardige invloed hebben op de geconsolideerde resultaten van KBC in 2012. Bij de afronding van de transactie (2013) wordt een impact van circa -0,1 miljard euro op het geconsolideerde resultaat verwacht maar niet op het kapitaal. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder. In afwachting dat de transactie wordt afgerond, vermoedelijk in het tweede kwartaal van 2013, blijft Absolut Bank met de steun van KBC zijn activiteiten ontwikkelen. Absolut Bank is een gerenommeerd merk in het Russische financiële landschap. Daarom wordt er niet geraakt aan de naam, het personeel en het management.