Mario Draghi van de Europese Centrale Bank verlaagde vandaag de inflatieverwachtingen, waardoor de risico's op een deflatiescenario weer zijn toegenomen. Draghi kondigde echter geen bijkomende maatregelen aan om dit scenario te bestrijden en was toch wel ontgoochelen.

Op de financiële markten was Bitcoin vandaag de blikvanger. De prijs van de virtuele munt daalde met 30% in reactie op het nieuws dat China de handel in Bitcoin beperkte. Ook in andere landen zoals Nederland en Frankrijk groeit het verzet tegen de virtuele munt.

Mario Draghi van de Europese Centrale Bank verlaagde vandaag de inflatieverwachtingen, waardoor de risico's op een deflatiescenario weer zijn toegenomen. Draghi kondigde echter geen bijkomende maatregelen aan om dit scenario te bestrijden en was toch wel ontgoochelen. Op de financiële markten was Bitcoin vandaag de blikvanger. De prijs van de virtuele munt daalde met 30% in reactie op het nieuws dat China de handel in Bitcoin beperkte. Ook in andere landen zoals Nederland en Frankrijk groeit het verzet tegen de virtuele munt.