Op de achtergrond maken de beleggers zich echter nog steeds zorgen over de Chinese economie. De ontgoocheling over het zwakke Chinese groeicijfer sloeg volgens professor Stefan Duchateau vrijwel onmiddellijk over naar de rest van de groeilanden waar de lokale beurzen (opnieuw) een stevige duik maakten.

Ook de Amerikaanse en Europese markten deelden in de malaise maar met minder terugval en - vooral- een betere veerkracht, zodat de koersval van de laatste dagen minder verwijst op fundamentele onderliggende redenen voor een koerscorrectie. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Op de achtergrond maken de beleggers zich echter nog steeds zorgen over de Chinese economie. De ontgoocheling over het zwakke Chinese groeicijfer sloeg volgens professor Stefan Duchateau vrijwel onmiddellijk over naar de rest van de groeilanden waar de lokale beurzen (opnieuw) een stevige duik maakten. Ook de Amerikaanse en Europese markten deelden in de malaise maar met minder terugval en - vooral- een betere veerkracht, zodat de koersval van de laatste dagen minder verwijst op fundamentele onderliggende redenen voor een koerscorrectie. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.