KBC Securities trekt advies Deceuninck op

De Europese beurzen noteren nog steeds rond de nullijn, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is. ThromboGenics haalt binnen de BEL 20 opnieuw verscheurend uit, het aandeel is eens te meer de sterkste stijger binnen de index. KBC Securities trekt het advies voor Deceuninck op van houden naar opbouwen, het koersdoel wordt verhoogd van 2,30 naar 2,50 euro.

Tom Debusschere, CEO van Deceuninck, stond naar aanleiding van de jaarresultaten die zijn bedrijf vanmorgen voor de opening van de beurs bekendmaakte nog even stil op de situatie op de Amerikaanse markt:

“In de Verenigde Staten zorgde de lancering van nieuwe producten voor een sterke omzet in een groeiende markt. In Europa stonden de bouwmarkten onder druk na een strenge winter. Tegen het einde van het jaar was er een lichte verbetering. Alle markten hadden te lijden van de schuldencrisis en de impact ervan op de lokale economische activiteit en het consumentenvertrouwen. De brutomarge bedroeg 29,0%. De gestegen loon- en energiekosten compenseerde Deceuninck verder met productiviteitsverbeteringen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content