Op de meeting van de ministers van Financiën in het Amerikaanse Jackson Hole bleek dat Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, zich wel degelijk zorgen maakt over de toestand waarin de Europese economie zich bevindt. Onder andere het uitblijven van inflatie ligt Draghi op de maag.

Toch valt het af te wachten of de ECB op korte termijn maatregelen zal nemen om de economie aan te zwengelen. Sommige waarnemers sluiten niet uit dat de centrale bank tot december zal wachten, alvorens een eigen vorm van quantative easing aan te kondigen.

Op de meeting van de ministers van Financiën in het Amerikaanse Jackson Hole bleek dat Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, zich wel degelijk zorgen maakt over de toestand waarin de Europese economie zich bevindt. Onder andere het uitblijven van inflatie ligt Draghi op de maag. Toch valt het af te wachten of de ECB op korte termijn maatregelen zal nemen om de economie aan te zwengelen. Sommige waarnemers sluiten niet uit dat de centrale bank tot december zal wachten, alvorens een eigen vorm van quantative easing aan te kondigen.