Op de valutamarkten moet de euro opnieuw terrein prijsgeven. In reactie op de uitspraken van ECB-president Draghi daalden de rentes op Europese staatsleningen. Verruiming van monetair beleid betekent volgens ABN Amro immers dat de rente voorlopig nog laag zal blijven en in ieder geval niet zal stijgen.

Donderdag bereikte de rente op de toonaangevende Duitse 10-jarige obligatie zelfs een laagterecord van 0,866%. De rente op Nederlandse 10-jaarsleningen naderde voor het eerst in de historie de grens van 1%.

Op de valutamarkten moet de euro opnieuw terrein prijsgeven. In reactie op de uitspraken van ECB-president Draghi daalden de rentes op Europese staatsleningen. Verruiming van monetair beleid betekent volgens ABN Amro immers dat de rente voorlopig nog laag zal blijven en in ieder geval niet zal stijgen. Donderdag bereikte de rente op de toonaangevende Duitse 10-jarige obligatie zelfs een laagterecord van 0,866%. De rente op Nederlandse 10-jaarsleningen naderde voor het eerst in de historie de grens van 1%.