Vooral India, Brazilië en Rusland zijn volgens professor Stefan Duchateau nog steeds zeer kwetsbaar voor opstoten van kosteninflatie.

Bij een rentestijging in de VS komen onmiddellijk de wisselkoersen van deze landen onder druk te staan met als directe consequentie dat de lokale rentetarieven moeten worden opgetrokken om een verdere terugval van hun munten te vermijden.

Lagere wisselkoersen creëren immers een ideale voedingsbodem voor (geïmporteerde) inflatie. Dit proces ondermijnde echter de eerdere inspanningen om de economie van deze landen terug op te krikken met monetaire stimulansen.

Deze ontwikkeling is echter gestopt omwille van de lagere zones die de Amerikaanse rente recent is gaan opzoeken, hetgeen opnieuw voor wat ademruimte heeft gezorgd bij een groot aantal groeilanden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Vooral India, Brazilië en Rusland zijn volgens professor Stefan Duchateau nog steeds zeer kwetsbaar voor opstoten van kosteninflatie. Bij een rentestijging in de VS komen onmiddellijk de wisselkoersen van deze landen onder druk te staan met als directe consequentie dat de lokale rentetarieven moeten worden opgetrokken om een verdere terugval van hun munten te vermijden. Lagere wisselkoersen creëren immers een ideale voedingsbodem voor (geïmporteerde) inflatie. Dit proces ondermijnde echter de eerdere inspanningen om de economie van deze landen terug op te krikken met monetaire stimulansen. Deze ontwikkeling is echter gestopt omwille van de lagere zones die de Amerikaanse rente recent is gaan opzoeken, hetgeen opnieuw voor wat ademruimte heeft gezorgd bij een groot aantal groeilanden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.