Japan was geen alleenstaand geval, ook de Duitse economie had slecht nieuws te melden. Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, stond vanmorgen nog even stil bij de tegenvallende ZEW index die gisteren in Duitsland werd bekendgemaakt.

De component verwachtingen van de index daalde voor de 8ste maand op rij, maar ook de component die betrekking heeft op de huidige situatie ging sterk achteruit. Volgens Vranken is het alleszins duidelijk dat de geopolitiek zwaar op het sentiment weegt. Ook op het vlak van inflatie kunnen meer tegenvallende cijfers verwacht worden.

Japan was geen alleenstaand geval, ook de Duitse economie had slecht nieuws te melden. Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, stond vanmorgen nog even stil bij de tegenvallende ZEW index die gisteren in Duitsland werd bekendgemaakt. De component verwachtingen van de index daalde voor de 8ste maand op rij, maar ook de component die betrekking heeft op de huidige situatie ging sterk achteruit. Volgens Vranken is het alleszins duidelijk dat de geopolitiek zwaar op het sentiment weegt. Ook op het vlak van inflatie kunnen meer tegenvallende cijfers verwacht worden.