KBC Securities handhaaft het advies afbouwen en het target van 2,25 euro voor Agfa. In reactie op de vanmorgen gepubliceerde cijfers gaat de koers van het aandeel zwaar onderuit.

Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep, had volgende commentaar op de vanmorgen gepubliceerde trading update:

"Wisselkoerseffecten en de zwakte in de meeste opkomende markten hadden in het eerste kwartaal een sterke impact op onze omzet. Dat geldt vooral voor onze traditionele activiteiten omdat die sterker afhankelijk zijn van deze markten. Ondanks de negatieve effecten van de staking in onze Belgische productievestigingen slaagden we erin onze brutowinstmarge te verbeteren. Dankzij onze efficiëntieprogramma's en onze eerder aangekondigde reorganisatie-inspanningen, bereikten we een positief nettoresultaat. Ons programma voor het beheer van het werkkapitaal zorgde voor een sterke kasstroomgeneratie, een belangrijk aandachtspunt voor de Groep. Bijgevolg konden we onze netto financiële schuld verder verlagen. We geloven dat de omstandigheden voor onze businesses moeilijk zullen blijven in de rest van de eerste jaarhelft. We zullen onze brutowinstmarge echter blijven verbeteren en we zullen ons blijven concentreren op kasstroomgeneratie. We blijven bij onze doelstelling om op middellange termijn een dubbelcijferig recurrent EBITDA-percentage te halen."

KBC Securities handhaaft het advies afbouwen en het target van 2,25 euro voor Agfa. In reactie op de vanmorgen gepubliceerde cijfers gaat de koers van het aandeel zwaar onderuit. Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep, had volgende commentaar op de vanmorgen gepubliceerde trading update: "Wisselkoerseffecten en de zwakte in de meeste opkomende markten hadden in het eerste kwartaal een sterke impact op onze omzet. Dat geldt vooral voor onze traditionele activiteiten omdat die sterker afhankelijk zijn van deze markten. Ondanks de negatieve effecten van de staking in onze Belgische productievestigingen slaagden we erin onze brutowinstmarge te verbeteren. Dankzij onze efficiëntieprogramma's en onze eerder aangekondigde reorganisatie-inspanningen, bereikten we een positief nettoresultaat. Ons programma voor het beheer van het werkkapitaal zorgde voor een sterke kasstroomgeneratie, een belangrijk aandachtspunt voor de Groep. Bijgevolg konden we onze netto financiële schuld verder verlagen. We geloven dat de omstandigheden voor onze businesses moeilijk zullen blijven in de rest van de eerste jaarhelft. We zullen onze brutowinstmarge echter blijven verbeteren en we zullen ons blijven concentreren op kasstroomgeneratie. We blijven bij onze doelstelling om op middellange termijn een dubbelcijferig recurrent EBITDA-percentage te halen."