Duitsland heeft- zoals alle andere Europese landen- volgens professor Stefan Duchateau de bancaire verliezen nog steeds niet volledig kunnen compenseren.

In de VS heeft de bankensector immers slechts de helft van het gewicht in vergelijking met Europa, vandaar dat ook de gemiddelde Amerikaanse bedrijfsresultaten veel sneller hebben kunnen recupereren.

Maar dat was zeker niet de enige reden voor het markante opwaartse pad van de Amerikaanse bedrijven. Vooreerst greep de overheid veel vroeger in door middel van massale liquiditeitsinjecties waardoor de banksector ook veel sneller kon herstellen.

Duitsland heeft- zoals alle andere Europese landen- volgens professor Stefan Duchateau de bancaire verliezen nog steeds niet volledig kunnen compenseren. In de VS heeft de bankensector immers slechts de helft van het gewicht in vergelijking met Europa, vandaar dat ook de gemiddelde Amerikaanse bedrijfsresultaten veel sneller hebben kunnen recupereren. Maar dat was zeker niet de enige reden voor het markante opwaartse pad van de Amerikaanse bedrijven. Vooreerst greep de overheid veel vroeger in door middel van massale liquiditeitsinjecties waardoor de banksector ook veel sneller kon herstellen.