Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management gelooft dat een cruciaal onderdeel van de boodschap van ECB president Mario Draghi was dat de risico's wat prijsstabiliteit nog niet in evenwicht waren. Daarmee wil Draghi natuurlijk zeggen dat de strijd tegen deflatie nog gevoerd moet worden.

Nooit eerder in de geschiedenis van de Europese Centrale Bank werd een dergelijk verklaring afgelegd, waarbij nogmaals de belofte werd bevestigd dat de ECB inderdaad van plan is om haar eigen vorm van quantative easing door te voeren. Inclusief de inkoop van staatsobligaties.

Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management gelooft dat een cruciaal onderdeel van de boodschap van ECB president Mario Draghi was dat de risico's wat prijsstabiliteit nog niet in evenwicht waren. Daarmee wil Draghi natuurlijk zeggen dat de strijd tegen deflatie nog gevoerd moet worden. Nooit eerder in de geschiedenis van de Europese Centrale Bank werd een dergelijk verklaring afgelegd, waarbij nogmaals de belofte werd bevestigd dat de ECB inderdaad van plan is om haar eigen vorm van quantative easing door te voeren. Inclusief de inkoop van staatsobligaties.