Het nieuws over het bod op Duvel kwam te laat om de meeste analisten aan het werk te zetten. Alleen KBC Securities besteedde aandacht aan het bod, de analisten van deze instelling bestuderen de details van het bod alvorens een advies te geven.

In afwachting werd de rating voor het aandeel geschrapt. De koers van Duvel noteert nog amper boven de slotkoers van gisterenavond.

Befimmo verwerft resterende aandelen in Fedimmo

Op 3 oktober 2012, verwierf Befimmo CommVA de aandelen (10%) van de NV Fedimmo, die ze nog niet bezat en die tot nu toe in handen waren van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij ("FPIM") en van de vennootschap Sopima.

Befimmo verwierf de helft van deze aandelen tegen speciën (230.148 Fedimmo-aandelen van de FPIM en 260.860 Fedimmo-aandelen van Sopima), en de andere helft (491.008 Fedimmo-aandelen van de FPIM) in ruil voor 593.901 nieuwe Befimmo-aandelen.

Dankzij deze verrichting bezit Befimmo nu alle aandelen van Fedimmo en wordt zo de enige begunstigde van de resultaten van Fedimmo, wat een positieve impact zal hebben, met name een jaarlijkse toename van haar geschatte EPRA earnings met nagenoeg 0,03 € per aandeel.

Deze verrichting zal ook mogelijk maken om het gunstige stelsel van de vastgoedbevaks toe te passen op de portefeuille van Fedimmo.

Ter herinnering, in december 2006 verwierf Befimmo 90% van het kapitaal van de vennootschap Fedimmo waarin de Belgische Staat en Sopima voordien 62 gebouwen hadden ingebracht die de federale overheidsdiensten huisvestten.

Als gevolg van deze verrichting was het kapitaal van Fedimmo in handen van Befimmo (90%1), de FPIM (7,34%1) en Sopima (2,66%1).

Waardebepaling en vergoeding

De aankoopprijs van de Fedimmo-aandelen van de FPIM en van Sopima werd bepaald op basis van de intrinsieke waarde van Fedimmo op 30 juni 2012, die volgens het IFRS-referentiesysteem2 werd vastgelegd, verminderd met 10%.

Deze waardebepaling voor de verwerving van de Fedimmo-aandelen, tegen speciën, maakt dat Befimmo een verhoging van haar reserves van zowat 3 miljoen € kan boeken.

Het nieuws over het bod op Duvel kwam te laat om de meeste analisten aan het werk te zetten. Alleen KBC Securities besteedde aandacht aan het bod, de analisten van deze instelling bestuderen de details van het bod alvorens een advies te geven. In afwachting werd de rating voor het aandeel geschrapt. De koers van Duvel noteert nog amper boven de slotkoers van gisterenavond. Befimmo verwerft resterende aandelen in FedimmoOp 3 oktober 2012, verwierf Befimmo CommVA de aandelen (10%) van de NV Fedimmo, die ze nog niet bezat en die tot nu toe in handen waren van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij ("FPIM") en van de vennootschap Sopima. Befimmo verwierf de helft van deze aandelen tegen speciën (230.148 Fedimmo-aandelen van de FPIM en 260.860 Fedimmo-aandelen van Sopima), en de andere helft (491.008 Fedimmo-aandelen van de FPIM) in ruil voor 593.901 nieuwe Befimmo-aandelen. Dankzij deze verrichting bezit Befimmo nu alle aandelen van Fedimmo en wordt zo de enige begunstigde van de resultaten van Fedimmo, wat een positieve impact zal hebben, met name een jaarlijkse toename van haar geschatte EPRA earnings met nagenoeg 0,03 € per aandeel. Deze verrichting zal ook mogelijk maken om het gunstige stelsel van de vastgoedbevaks toe te passen op de portefeuille van Fedimmo. Ter herinnering, in december 2006 verwierf Befimmo 90% van het kapitaal van de vennootschap Fedimmo waarin de Belgische Staat en Sopima voordien 62 gebouwen hadden ingebracht die de federale overheidsdiensten huisvestten. Als gevolg van deze verrichting was het kapitaal van Fedimmo in handen van Befimmo (90%1), de FPIM (7,34%1) en Sopima (2,66%1). Waardebepaling en vergoedingDe aankoopprijs van de Fedimmo-aandelen van de FPIM en van Sopima werd bepaald op basis van de intrinsieke waarde van Fedimmo op 30 juni 2012, die volgens het IFRS-referentiesysteem2 werd vastgelegd, verminderd met 10%. Deze waardebepaling voor de verwerving van de Fedimmo-aandelen, tegen speciën, maakt dat Befimmo een verhoging van haar reserves van zowat 3 miljoen € kan boeken.